Всички диабетици трябва да се подготвят за COVID-19

Д-р Ан Л. Питърс

11 март 2020 г.

Текстът е редактиран за по-голяма яснота. 

Обаждат ми се много мои пациенти диабетици, които разбираемо са разтревожени за COVID-19 и риска за себе си, затова помислих, че това ще бъде важна тема, която да обсъдим.

Не съм инфекционистка, затова няма да говоря конкретно за вируса, въпреки че се опитвам да се информирам за литературата, за да мога да помогна на пациентите ни да избегнат заразяване.  Всяка вечер търся публикувани проучвания, а после преглеждам препоръките на Центъра за контрол на заболяванията. Искам да разбера каква информация достига до пациентите и да следвам препоръките, за да им помогна да не се разболеят.

Хората често чуват, че диабетът е рисков фактор за най-лошия изход – смърт. Разбираемо е, че това плаши диабетиците. Какво знаем за инфекциите при диабетиците?

Д-р Ан Л. Питърс е професор по медицина в Медицинска школа „Кек“ на Южнокалифорнийския университет (USC) и директор на клиничните програми за контрол на диабета към университета. Има над 200 публикувани статии, обзори на научна литература и абстракти, а също така е автор на три книги за диабета и е участвала в над 40 научни изследвания. Била е лектор в над 400 международни програми и е член на много комисии в няколко професионални организации. 

Следете Medscape във Facebook, Twitter, Instagram и YouTube 

Medscape Diabetes © 2020  WebMD, LLC 

Всички изразени становища принадлежат лично на авторката и не отразяват непременно разбиранията на WebMD или Medscape.

Източник: https://www.medscape.com/viewarticle/926418

© Превод: Анелия Петрунов