Съображения, свързани с психичното здраве и психосоциалната подкрепа по време на епидемията от COVID-19

Съветите на Световната здравна организация – ОТКЪС

Превод: Цялата публикация четете на страницата на УНИЦЕФ-България: https://www.unicef.org/bulgaria/

Източник: https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/mental-health-considerations.pdf?fbclid=IwAR0FMqCv17mbBo8S4ZT5N2f6zbGTyh7UFAWOG1_2h6X-460WTMFZiTSllH0

Настоящите съображения, свързани с психичното здраве, са разработени от отдел „Психично здраве и употреба на вещества“ на СЗО като послания, насочени към различни групи с цел подкрепа на психичното и психосоциалното благосъстояние по време на епидемията от COVID-19.

3. Сведете до минимум гледането, четенето или слушането на новини, които ви карат да се чувствате разтревожени или напрегнати; търсете информация само от достоверни източници и главно с цел да предприемете практически стъпки да се подготвите и да защитите себе си и своите близки. Търсете актуална информация в определено време, веднъж или два пъти дневно. Внезапният и почти непрекъснат поток от новинарски репортажи за една епидемия може да притесни всеки човек. Търсете само факти, а не слухове и дезинформация. Получавайте информация редовно от уебсайта на СЗО и платформите на местните здравни органи, която да ви помогне да разграничите фактите от слуховете. Фактите могат да помогнат за намаляване на страховете.

Цялата публикация четете на страницата на УНИЦЕФ-България: https://www.unicef.org/bulgaria/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *